Mailing lists
Digitaal Den Haag
Onafhankelijk
Internet Platform

[Homepage] [Nieuws] [dDH]
[Zoeken] [Info] [Help]

Alle mailing lists op dDH

Meer over dDH

Meer over E-mail mailing lists op het menu

dDH's Mailing List Home Page
 
 De Mailing List Machine ©
dDH's abonneer-automaat
 
is helaas niet langer beschikbaar
Abonneren op de dDH mailing list kan natuurlijk nog steeds
Zie het overzicht.

Zijn 'mailing lists' nieuw voor je? Lees even verder op onze Mailing List Home Page

Beveiliging tegen spam

Steeds meer openbare mailing lists zijn beveiligd tegen spam (ongevraagde E-mail reclame) en ander misbruik. De consequenties daarvan zijn:
  • U kunt geen E-mail posten, als u zelf geen abonnenment op de mailing list heeft. Als u een bericht zendt naar zo'n mailing list krijgt u meestal geen automatische melding dat het bericht niet geplaatst is. Alleen de beheerder krijgt uw bericht als foutmelding binnen. Als deze tijd en zin heeft kan hij u daarvan op de hoogte stellen of het bericht doorsturen.
    Heeft u geen abonnement, maar wilt u toch graag een bericht plaatsen? Richt uw verzoek dan rechtstreeks aan de beheerder.
  • U kunt alleen zelf abonneren of opzeggen. Na een abonneer- of opzegverzoek controleert de 'mailing list robot' (bijv. Majordomo) of het E-mail adres van de afzender en het opgegeven E-mail adres hetzelfde zijn.
  • Verschil in 'ontvang-' en 'zend-adres' geeft problemen. Het komt af en toe voor dat het adres waar u E-mail op ontvangt, verschilt met het adres dat als afzender bovenaan uw E-mail staat. In dat geval kunt u uzelf niet automatisch abonneren, de beheerder zal dat moeten doen. Probleem blijft dat u (afhankelijk van het geabonneerde adres) òf wel E-mail van de mailing list ontvangt maar niet zelf kunt posten òf u geen E-mail ontvangt van de mailing list maar wel zelf kunt posten.
    Dit probleem ligt bij uw provider, de 'E-mail server' van uw organisatie of de instellingen van uw eigen E-mail programma. Daar zal dit probleem structureel verholpen moeten worden.

menu | dDH